Χρειάζεστε βοήθεια; info@lilas-perfumery.gr
0

15 Συνήθειες Που Ακολουθούν Οι Γυναίκες Με Λαμπερό Δέρμα

Mar 06, 2022
0 Comments

-Το λαμπερό δέρμα και η αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι η επιθυμία της κάθε μιας από μας.

Και σίγουρα, όλες γνωρίζετε τουλάχιστον μία γυναίκα με εντυπωσιακά τέλειο δέρμα. Κάθε φορά που βλέπετε το λαμπερό της πρόσωπο, σκέφτεστε:

“Σοβαρά τώρα, …πως το κάνει;”

“Τι είδους μαγικές διαδικασίες χρησιμοποιεί;”

“Πόσο ακριβές να είναι οι κρέμες και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί;”

Όμως τα μυστικά αυτών των γυναικών είναι πολύ απλά και φυσικά τα ακολουθώ και εγώ βήμα προς βήμα εδώ και χρόνια. Κάποια από αυτά τα ακολουθώ πιο εύκολα και κάποια με λίγη δυσκολία.

Κι όμως, τα μυστικά για όμορφο δέρμα δεν είναι στην πραγματικότητα μυστικά, αλλά κάποιες απλές συνήθειες και ρουτίνες.

 

Το πραγματικό μυστικό όμως ξέρετε ποιό είναι;

Το ότι μπορείτε και εσείς, να απολαμβάνετε καθαρό και όμορφο πρόσωπο και δέρμα.

Πως;

Θα σας εξηγήσω παρακάτω…


15 συνήθειες για λαμπερό δέρμα

Ας αναλύσουμε λοιπόν τους 15 τρόπους τους οποίους μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε, βοηθώντας την επιδερμίδα σας να αναζωογονηθεί και να λάμψει.



1. Χρησιμοποιείστε το σωστό καθαριστικό για τον τύπο του δέρματος σας

Πιθανότατα τώρα λέτε “εντάξει…εύκολο είναι το πρώτο!”

Είναι όμως;

Χρησιμοποιείτε πραγματικά το σωστό καθαριστικό για την επιδερμίδα σας;

Τι εννοώ…

  • Για το λιπαρό δέρμα ή το δέρμα που είναι επιρρεπές σε ακμή, θα λειτουργήσει εξαιρετικά ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ ή με βενζοϊκό υπεροξείδιο. Η περιεκτικότητα τους θα πρέπει να είναι περίπου στο 5% και σίγουρα κάτω από το 10% για να αποφευχθούν ερεθισμοί και ξηρότητα.
  • Για το ξηρό ή ώριμο δέρμα, χρησιμοποιήστε είτε ένα καθαριστικό με γλυκολικό οξύ είτε κάποιο με γαλακτικό οξύ, ρετινόλη ή κολλαγόνο. Το γλυκολικό οξύ είναι ιδανικό για τις επιδερμίδες που ωριμάζουν. Παράγεται φυσικά από το ζαχαροκάλαμο αλλά μπορεί να δημιουργηθεί και τεχνητά. Βοηθά να καθαρίσουν οι φραγμένοι πόροι και η ακμή. Μπορεί επίσης, να βοηθήσει στην απομάκρυνση των πανάδων και των ατελειών του δέρματος.
  • Για το δέρμα με καφέ κηλίδες ή πανάδες, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με άλφα-υδροξύ οξύ (που όπως λέγεται χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα). Το άλφα-υδροξύ οξύ χρησιμοποιείτε εδώ και χιλιάδες χρόνια και προέρχεται από τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά σάκχαρα. Βοηθά στην ανανέωση του δέρματος, στη βελτίωση της μελάγχρωσης της επιδερμίδας και στη μείωση των ρυτίδων.


2. Πίνετε καθημερινά τη σωστή ποσότητα υγρών

Αν και είναι πολύ δελεαστικό το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με έναν καφέ, η επιλογή των σωστών ροφημάτων είναι πολύ σημαντική για το δέρμα σας.

Προσπαθήστε να πιείτε 3-4 ποτήρια νερό αρχικά με το τελευταίο ποτήρι να περιέχει λεμόνι και συμπλήρωμα χλωροφύλλης. Με μια τέτοια κίνηση κάθε πρωί, θα φωτίσετε, οξυγονώσετε και θα ενυδατώσετε σημαντικά την επιδερμίδα σας.

Η κατανάλωση χλωροφύλλης βοηθά επίσης να μειωθεί το “πρήξιμο” αφού βοηθά στην τόνωση του λεμφικού συστήματος. Πολύ σημαντικός παράγοντας και για την κυτταρίτιδα.

Επίσης, πίνοντας πράσινους χυμούς με διαφορετικά λαχανικά θα μεταμορφώσει το δέρμα σας μέσα σε λίγες μέρες. Οι πράσινοι χυμοί βοηθούν στην οξυγόνωση της επιδερμίδας και διεγείρουν την λεμφική αποστράγγιση.


3. Ποιοτικός ύπνος

Όταν οι ώρες που κοιμάστε είναι ικανοποιητικές αλλά και ποιοτικές, αυτό φαίνεται και στο δέρμα σας.

Το θέμα δεν είναι μόνο να κοιμηθείτε απλά οκτώ ώρες τη νύχτα. Αλλά η ποιότητα του ύπνου σας να είναι αποδοτική στην υγεία και την επιδερμίδα σας.

Το δέρμα σας θα μπορέσει να επωφεληθεί επίσης, εκτός από την τακτική αλλαγή στις μαξιλαροθήκες, στην αλλαγή τους με ύφασμα από μετάξι. Ίσως είναι δύσκολο να χρησιμοποιούμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες (ειδικά αυτές τις οικονομικά δύσκολες εποχές), αλλά μπορείτε να τις τυλίξετε με ένα μεταξωτό μαντήλι.

Το μετάξι, γλιστρά πολύ εύκολα και εμποδίζει την δημιουργία ρυτίδων και το “σπάσιμο” της επιδερμίδας. Επιπλέον, το μετάξι είναι πιο ποιοτικό και για τα μαλλιά μας, αφού βοηθά στο να αποφύγουμε τις μπερδεμένες τρίχες και το σπάσιμο τους.

Καλύτερα μαλλιά και δέρμα ενώ κοιμάστε; Σίγουρα ναι!


4. Ενυδατώστε το δέρμα σας κάθε μέρα και νύχτα

Οι καλύτερες στιγμές για την ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το ντους και πριν πάτε για ύπνο.

Αποφύγετε τις λοσιόν και τις κρέμες που έχουν βαριά αρώματα για να μην επιβαρύνετε το δέρμα. Επιπλέον, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα αρκετά απαλή για καθημερινή χρήση με μηδενικό ερεθισμό.


5. Τα δάχτυλά σας να μην αγγίζουν ποτέ το πρόσωπο

Και αυτή η συνήθεια είναι πάρα πολύ σημαντική. Δεν γίνετε να υπάρξει λαμπερό δέρμα αν ακουμπάτε κάθε τόσο τα δάχτυλα στο πρόσωπο σας.

Αγγίζοντας με τα χέρια το πρόσωπο σας, απλώνετε βακτήρια και βρωμιές στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσουν σε ουλές, αύξηση των ρυτίδων, μαύρα στίγματα αλλά ακόμη και γρίπη.


6. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα

Μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα ή δύο προϊόντα ταυτόχρονα.

Μπορεί η αυξημένη ποσότητα να γίνει σκληρή για το δέρμα σας με αποτέλεσμα περισσότερες ρυτίδες και φραγμένους πόρους.

Θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, χρησιμοποιώντας τα σωστά.

  • Χρησιμοποιείστε το καθαριστικό σας μία φορά το πρωί και μία το βράδυ.
  • Για τον ορό (σέρουμ) είναι αρκετή μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού. Θα δώσει στο δέρμα σας τα απαραίτητα συστατικά που θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση, την απολέπιση, την ακμή ή το θαμπό δέρμα.
  • Μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού για κάθε μάτι είναι περισσότερο από αρκετή για την κρέμα ματιών σας. Επίσης, απλώστε την με απαλές κινήσεις για να μην κάνετε ζημιά στους μαλακούς ιστούς κάτω από τα μάτια.
  • Χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σας. Μια ποσότητα κρέμας μεγέθους μπιζελιού στα 4 σημεία του προσώπου σας θα πρέπει να είναι αρκετή για την ενυδάτωση του.
  • Μια επίσης μικρή ποσότητα είναι αρκετή για το απολεπιστικό σας προϊόν. Προσπαθήστε να επιλέγετε ένα ελαφρύ απολεπιστικό για να αποφύγετε τους τραυματισμούς στο δέρμα σας.
  • Η ποσότητα της αντηλιακής κρέμας θα πρέπει να είναι μια ποσότητα μεγέθους σταφυλιών για το πρόσωπό σας. Αντίθετα, για το υπόλοιπο σώμα σας, χρειάζεστε αρκετό αντηλιακό για να προστατεύσει το σώμα από τις ηλιακές ακτίνες.


7. Βάζετε αντηλιακό 365 ημέρες το χρόνο

Πολλά άτομα αισθάνονται ότι χρειάζονται να προστατεύσουν την επιδερμίδα τους μόνο στις ηλιόλουστες μέρες ή όταν επισκέπτονται την παραλία.

Αλλά η αλήθεια είναι, ότι πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας ακόμα και όταν π.χ. οδηγούμε το αυτοκίνητο, περπατάμε ή υπάρχει συννεφιά.

 

Η καθημερινή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου συμβάλλει στα ορατά σημάδια της γήρανσης και την ξηρότητα του δέρματος. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή και μεγαλύτερο.

Να θυμάστε ότι στην παραλία, θα πρέπει να το απλώνετε στο σώμα σας κάθε δύο ώρες για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα.


8. Ενυδατώστε με κάθε δυνατό τρόπο

Όλοι οι ειδικοί στην προστασία της επιδερμίδας και οι δερματολόγοι υπογραμμίζουν τη σημασία της ενυδάτωσης για λαμπερό δέρμα.

Η έλλειψη νερού σημαίνει λιγότερη λάμψη, ελάχιστη ισορροπία υγρασίας και διαδικασία γήρανσης. Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού και αντιγήρανσης που έχουν ενυδατικές φόρμουλες.

Και, φυσικά, πίνετε οπωσδήποτε περίπου οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό ή ροφήματα, τότε οποιαδήποτε κρέμα θα σας είναι άχρηστη.


9. Αποφύγετε την άμεση έκθεση στη θερμότητα

Μην σας απασχολεί μόνο ο ήλιος.

Όταν βρίσκεστε πάρα πολύ κοντά σε θερμαντήρες, καλοριφέρ ή τζάκια, η ζημιά μπορεί πολύ εύκολα να γίνει, ξηραίνοντας και κοκκινίζοντας το δέρμα σας. Η θερμότητα προκαλεί φλεγμονές και σκασίματα γι αυτό να μένετε σε απόσταση τουλάχιστον δέκα μέτρων μακριά.

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα ετοιμάζετε κάστανα ή θα ψήνετε τρόφιμα σε ανοιχτή φωτιά, κάντε απλά ένα βήμα πιο πίσω.


10. Απολεπίστε την επιδερμίδα μία φορά την εβδομάδα

Η επιδερμίδα καθημερινά χάνει εκατομμύρια κύτταρα. Χωρίς μια τακτική απολέπιση, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυτά θα μένουν πάνω στο δέρμα και θα το κάνουν θαμπό.

Καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα, κάνοντας συστηματικά απολέπιση και επιλέξετε ένα προϊόν που είναι ουδέτερο σε pH. Η ουδετερότητα του pH θα βοηθήσει ώστε να μη στεγνώνει η επιδερμίδα καθώς απολεπίζεται.

 

Φυσικά, μην σταματάτε μόνο στην απολέπιση του προσώπου σας αλλά φροντίστε εξίσου και το δέρμα στο σώμα σας.

Το παραπάνω μίγμα με φυσικά συστατικά που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι, θα σας βοηθήσει να δείτε γρήγορα αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας από το φυσικό αυτό μίγμα, σκουπιστείτε πολύ ελαφρά αφήνοντας σταγόνες νερού στο δέρμα σας. Απλώστε αμυγδαλέλαιο σε όλο το σώμα και απολαύστε ένα σούπερ απαλό δέρμα.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!


11. Βοηθήστε με βιταμίνες το δέρμα σας

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική, αλλά υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι, για να προσφέρετε βιταμίνες στο δέρμα σας.

Μια πολύ καλή λύση είναι τα τοπικά αντιοξειδωτικά, που είναι οροί και κρέμες που περιέχουν συστατικά που τρέφουν το δέρμα. Αυτά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του δέρματος από ζημιά του ήλιου και έχουν φυσικές ιδιότητες αντηλιακής προστασίας.

Δεν είστε σίγουρες πώς να τα χρησιμοποιήσετε;

Ο καλύτερος χρόνος για την εφαρμογή τους είναι αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας ή μπορούν να μπουν κάτω από το αντηλιακό για πρόσθετη προστασία.


12. Καθαρίζετε τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ

Για να καταπολεμήσει τη μόλυνση και τους φραγμένους πόρους, πρέπει να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας μία φορά στις 15 μέρες.

Τα πινέλα που χρησιμοποιείτε, ειδικά γύρω από τα μάτια σας, καλό είναι να πλένονται μία  φορά την εβδομάδα. Οι υπόλοιπες άλλες βούρτσες που χρησιμοποιείτε, είναι ιδανικό να πλένονται μία φορά το μήνα.

Πως μπορείτε να τα καθαρίσετε;

Βάλτε μια σταγόνα από ένα ήπιο σαμπουάν στην παλάμη του χεριού σας και βρέξτε τις τρίχες με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, απλώστε τις τρίχες των πινέλων στην παλάμη σας για να ενωθούν με το σαμπουάν.

Αποφύγετε να ακουμπήσει στο σαμπουάν, το μεταλλικό τμήμα της βούρτσας ή των πινέλων γιατί η κόλλα θα μαλακώσει και οι τρίχες μπορεί να αφαιρεθούν. Ξεπλύνετε μετά από πάνω τους το σαμπουάν και στεγνώστε το νερό με μια πετσέτα.

Τοποθετήστε τις βούρτσες και τα πινέλα στη θέση τους με τις τρίχες να κρέμονται προς τα κάτω για να στεγνώσουν.

 

13. Η αντηλιακή προστασία δεν σταματά στα αντηλιακά

Όταν ο στόχος μας είναι το λαμπερό δέρμα, δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για αντηλιακή κρέμα.

Οι επιλογές θα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένες με αντηλιακή προστασία (SPF) στο μακιγιάζ, με γυαλιά ηλίου αλλά και καπέλα με ευρυγώνια επιφάνεια. Η πρόληψη της βλάβης από τον ήλιο είναι ένα εκατομμύριο φορές καλύτερη για το δέρμα σας, από τη θεραπεία του μετά το πρόβλημα.

14. Τροφές που χαρίζουν λαμπερό δέρμα

Υπάρχουν κάποιες τροφές αλλά και ροφήματα που είναι πολύ σημαντικές ως πηγές πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων για το δέρμα μας. Ακολουθώντας αυτές τις θρεπτικές επιλογές, συμβάλλετε σημαντικά στην αλλαγή της εικόνα της επιδερμίδας σας.


Ρόδι

Τι να πούμε τώρα για το ρόδι και την προσφορά του στην ομορφιά του δέρματος; Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που περιέχει είναι μοναδικές και οι σπόροι του σε καλλυντικά, προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση ενώ παράλληλα αναζωογονούν την επιδερμίδα. Βοηθά επίσης, στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και την απότομη γήρανση της.

 

Σολομός

Ο σολομός περιέχει Ω-3 αλλά και Ω-6 λιπαρά οξέα, που αποτελούν πολύ σημαντικά διατροφικά συστατικά. Ο σολομός χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα και βοηθά να έχουμε μια σφριγηλή και απαλλαγμένη από ρυτίδες επιδερμίδα.


Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή και βιταμίνη C με πολύ σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες αλλά και αντιγηραντική δράση.


Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες και ευεργετικά για το δέρμα ιχνοστοιχεία. Περιέχει δηλαδή πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε αλλά και βιταμίνη Κ που συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος.


Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα (αγαπημένη!), περιέχει τα φλαβονοειδή που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν κατά της γήρανσης. Επιπλέον, περιέχει βούτυρο κακάο και μαγνήσιο που διεγείρουν την ανάπτυξη κυττάρων. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης και καφεΐνη, η οποία έχει εξαιρετική τονωτική δράση στο δέρμα.


Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί περιέχουν την σημαντική βιταμίνη Ε που χαρίζει λάμψη στο δέρμα μας. Ο φλοιός τους είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που είναι ότι καλύτερο για την αντιγήρανση.


Όσπρια

Τα όσπρια είναι επίσης, από τις πιο σημαντικές πηγές πρωτεϊνών. Μας βοηθούν στη δημιουργία γερών μυών βοηθώντας έτσι στη διατήρηση σφριγηλής επιδερμίδας.


Άπαχο κρέας

Το άπαχο κρέας περιέχει ψευδάργυρο που βοηθά την κυτταρική ανάπλαση. Είναι μια βασική πηγή πρωτεϊνών και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για τη δημιουργία πιο ελαστικού δέρματος.


Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που έχει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης, η βιταμίνη Α που περιέχει, έχει αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες στην επιδερμίδα.


Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά γενικά βοηθούν στην αποβολή των τοξινών έχοντας σαν αποτέλεσμα την ελαστικότητα και την υγεία του δέρματος.


15. Αγαπήστε την υγιεινή διατροφή

Το να ακολουθείτε υγιεινή διατροφή είναι πολύ πιο ουσιαστικό και σημαντικό από ότι νομίζετε.

Το δέρμα σας έχει φυσικούς παράγοντες προστασίας αλλά για να διατηρήσει την υγρασία είναι απαραίτητο το λιπαρό οξύ: ωμέγα-3.

Οι σπόροι λιναριού στη σαλάτα σας ή ακόμα και τα καρύδια θα είναι μια άμεση ώθηση στα Ω-3 σας. Αυτά θα βοηθήσουν να αυξηθεί η ικανότητα του δέρματος σας να κρατά την απαραίτητη υγρασία.

Σιγουρευτείτε επίσης, ότι ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες).

Ειδικά οι τροφές που ανέφερα παραπάνω θα δώσουν μια επιπλέον βοήθεια στη διατροφή και την επιδερμίδα σας.


Τελευταίες σκέψεις

Το να απολαμβάνετε λαμπερό, καθαρό και όμορφο δέρμα δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε.

Χρειάζεται απλά, να αποφασίσετε να κάνετε λίγες απλές και υγιεινές αλλαγές στην καθημερινότητα σας.

Όταν βλέπουμε το δέρμα μας τόσο υγιές και λαμπερό, μας φτιάχνει αυτόματα και την υπόλοιπη διάθεση. Έτσι, δεν χρειαζόμαστε κάποιο βαρύ μακιγιάζ για να νιώσουμε ομορφότερες!

Το άψογο δέρμα που πάντα επιθυμoύσατε δεν είναι πλέον ένα όνειρο, αλλά η πραγματικότητα.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, είμαι σίγουρη ότι θα δείτε τεράστια διαφορά στην ποιότητα της επιδερμίδας σας. Και σας το λέω σίγουρα, επειδή τις ακολουθώ πολλά χρόνια τώρα και βλέπω τα αποτελέσματα στο δικό μου δέρμα.

Το να αποκτήσετε όμορφο και λαμπερό δέρμα με φυσικούς τρόπους δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Λίγες μικρές, καθημερινές και όμορφες αλλαγές χρειάζεται.

Τίποτα άλλο!


Και τώρα εσείς…

Υπάρχουν κάποιες από τις παραπάνω επιλογές που ακολουθείτε καθημερινά; Πιστεύετε πως δύσκολα θα μπορούσατε να κάνετε τι, από τα παραπάνω;

Αφήστε παρακάτω (αν θέλετε) το σχόλιο σας και πείτε μας τη δική σας πολύτιμη γνώμη!

Να είστε πάντα υγιείς και λαμπερές!! ????

Πηγή: rogmes.gr

Comments: 0
Leave a Reply

No comments